Traumer

Hjælp til børn og voksne

Lider du af et traume? Familiecoaching & Terapi

Hej Nynne.

Jeg sidder i luften lige nu. Jeg havde ingen angst overhovedet da vi lettede. Selvom der var flystyrt i medierne og selvom et Aroflot-fly var parkeret lige ved siden af os. Kun lidt fugtige håndflader. (Bobby McFerrin hjalp også til).

Tak <3. Stine.

(Kvinde der kom over sin mangeårige flyskræk med EMDR-behandling) (sms)

 

Læs mere her

TRAUMETERAPI - EMDR

Lider du af

* Stress

* Søvnløshed

* Angst

* Depression

* Følelsesløshed

* Tankemylder

* PTSD

* Hjertebanken

* Agression

* Uforklarelige følelser

Eller lignende ubehagelige psykiske og kropslige reaktioner?

 

Så hjælper EMDR!

 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

er en international anerkendt og evidensbaseret terapiform.

Den er udviklet til at afhjælpe eftervirkningerne af traumer og særligt til PTSD. Men den har også vist sig effektiv i forhold til en lang række andre psykiske og somatiske problemstillinger samt psykiatriske forstyrrelser.

 

Jeg anvender EMDR til både børn og voksne

 

EMDR hjælper på kendte og ukendte traumer

Måske har du et kendt traume, som stadig påvirker dig en gang i mellem. Måske er du "bare" påvirket af eftervirkningerne af et traume, som du ikke kan huske. Eftervirkningerne kan være alle former for kropslige reaktioner; hjertebanken, svedige hænder, rystelser, pludselig arrigskab, pludselig følelsesløshed i dele af din krop, pludselig lyst til at græde, lyst til at løbe, lyst til at slå, lyst til at gemme dig, ondt i maven, ondt i hovedet osv.

Kendetegnet ved eftervirkningerne af et traume er, at de kommer i situationer, hvor du med din fornuft ville kunne sige, at det er lidt i overkanten at skulle reagere således på den situation, du er i.

For egentlig er der jo ingen fare, altså objektivt set. Og så alligevel..

 

EMDR giver flere ressourcer

Jeg anvender EMDR til både børn og voksne, også selvom de ikke nødvendigvis kommer, fordi de ønsker at afhjælpe et traume. EMDR indeholder nemlig teknikker til at få flere ressourcer. Og netop flere ressourcer er ofte noget af det, især de børn og unge, der kommer til mig, har brug for, men også voksne.

Det kan f.eks. være ressourcer til at blive bedre til at sige fra, sige til, få større selvværd, større selvtillid, takle vredesudbrud, takle meget kedafdethed osv.

Men det kan også være ressourcer til at få mere ro i kroppen og i hovedet.

EMDR er særlig godt til børn

EMDR er så fin og anvendelig en hjælp til børn og unge, fordi barnet ikke skal forklare så meget, men kan hele sig selv ved at jeg stimulerer barnets højre og venstre hjernehalvdel på en blid og enkel måde.

Jeg har så fine erfaringer med børn og unge, jeg har hjulpet til at blive mere glade, stærke, livfulde og ressourcefyldte - og ikke mindst slippe de handlinger og reaktionsmønstre, der kendetegner diagnoserne.

EMDR i praksis

I korte træk handler det om at stimulere din højre og venstre hjernehalvdel mens du tænker på, ser og mærker dine billeder og kropsfornemmelser af dine traumatiske hændelser.

På forunderlig vis hjælper det din hjerne og krop til at lagre de traumatiske hændelser på en mere konstruktiv måde. Det vil sige, at din krop bliver sat fri.

Du vil stadig kunne huske hændelserne, men de vil ikke mere aktivere din krop, som om de foregik nu. De bliver fortid.

Stimuleringen af hjernehalvdelene foregår enten ved at jeg bevæger mine fingre fra side til side, som du så følger med dine øjne, eller ved "tapping" - at jeg prikker dig blidt skiftevis på din højre og venstre hånd eller knæ.

Til børn og unge bruger jeg mest "tapping".

Trygt sted

Inden vi arbejder med dit traume eller traumer, etablerer vi sammen "Dit trygge sted". Det kan være et fysisk sted, du kender, eller et fantasisted. Når du tænker på, at du er der, føler du ro og behagelighed i kroppen.

Dit trygge sted er en vigtig ventil, når vi skal arbejde med dine traumer. Det vil være alt for overvældende for din krop kun at bevæge os i traumet. Ved at vekselvirke mellem traumet og dine ressourcer, mellem den konkrete traumatiske hændelse og dit trygge sted, opnår din krop og dit sind den fleksibilitet og de ressourcer, der skal til for at hele traumet.

Når jeg arbejder med børn, kredser vi meget om det trygge sted. Vi bruger meget tid på at arbejde med dyr, personer, måske også planter, træer mv., der symboliserer styrke og ressourcer. Min erfaring er, at det er helt afgørende, at barnet lærer at kunne beskytte sig og bruge sine ressourcer, ikke bare mens vi arbejder med traumerne, men i det hele taget.

EMDR er blevet anerkendt af WHO som en af de bedste behandlingsterapier til behandling af PTSD.

 

Jeg er medlem af EMDR Foreningen Danmark og EMDR Europe og arbejder efter deres regler og foreskrifter.

 

En mere udførlig beskrivelse af EMDR-metoden kan du se HER.

 

Se videoer om EMDR HER:

Læs hvad tidligere klienter siger

 

Hej Nynne. Jeg sidder i luften lige nu. Jeg havde ingen angst overhovedet da vi lettede. Selvom der var flystyrt i medierne og selvom et Aroflot-fly var parkeret lige ved siden af os. Kun lidt fugtige håndflader. (Bobby McFerrin hjalp også til).

Tak <3. Stine. (Kvinde der kom over sin mangeårige flyskræk med EMDR-behandling) (sms)

 

Nynnes måde at gå til problemerne på gjorde, at jeg fra vores første samtale vidste, at jeg havde valgt den rigtige terapeut.

Med en psykoterapeut som Nynne, føler man, at man bliver vurderet som en helhed og set på med respekt og forståelse, for den man er som individ. Når man lider af traumer eller andre psykiske problemer, er den bedste vej til en komplet healing at tage fat på de ting, som er unikke for ens situation, det er i hvert fald min erfaring.

Jeg kom til Nynne med complex-PTSD symptomer, som jeg ikke har kunne finde nogle andre rigtige løsninger på. Jeg havde prøvet hypnoseterapi i et halvt år, men det var en åbenbaring for mig, hvor meget og hvor hurtigt EMDR’en kunne løfte de hårde og tunge symptomer. Da complex-PTSD er komplekst, var det nødvendigt med en terapeut som Nynne, der kunne tage mange veje, tænke kreativt, og skræddersy EMDR’en til mine oplevelser og symptomer. Jeg var overrasket og begejstret over, de nye måder hun brugte EMDR til at skabe en tryg, konstruktiv og bevidsthedsudvidende terapi.

Nynne er rigtig god til, at forstå hvem du er, og det du har været igennem, og hvad du har brug for. Det jeg bedst kunne lide ved terapien, var også den respekt man fik, man var ikke et offer men en ligeværdig, hvilket styrker din selvtillid og din lyst og vilje til at gå hele vejen.

Kvinde, 21 år

Hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig og din familie

 

RING 61 41 42 04 / SEND EN BESKED

Familiecoaching & Terapi

Østerbrogade 45, 1. mf, 2100 København Ø

Tlf: 61 41 42 04

mail@familiecoaching.dk

CVR: 30752651